+381691080920 ugradisam@easykit.rs

Montažni dimnjak je sve popularniji izbor na domaćem tržištu, zbog njegove brze i lake ugradnje. Može se koristiti i priključiti sa bilo kojim tipom uređaja za grejanje (kotao), uz mogućnost ugradnje i unutar objekta.

Po svom sastavu, montažni dimnjak je trodelan. Osnova dimnjaka je početni element sa otvorom za čišćenje i odvodom za kondenzaciju. Na ovaj deo se nastavlja T elemenat sa priključkom za kotao i izolovana cev dimnjaka. Prednost montažnog dimnjaka, u odnosu na zidani dimnjak, je i u tome što nema potrebe za izgradnjom temelja za dimnjak. Montažni dimnjak se jednostavno pričvrsti čeličnim držačima na zid.

Brza i laka ugradnja montažnog dimnjaka?

Obratite se nama! Easykit DOO

 

Pet najčešćih grešaka prilikom montaže dimnjaka:

 1. Pogrešan odabir kvaliteta materijala i debljine – kratak životni vek, dimnjak može da progori
 2. Neodgovarajući prečnik- stvaranje kondenza, mala promaja
 3. Neodgovarajuća visina – mala promaja, poklopac nedovoljan, može doći do vrtložnih  strujanja
 4. Greške u montaži – loše zaptivanje, može doći do vraćanja dima
 5. Nepoštovanje sigurnosnih propisa – glavna konstrukcija se može oštetiti.

Cena montažnog dimnjaka

Cena montažnog dimnjaka zavisi od prečnika, dužine i tipa ugradnje dimnjaka. Za više informacija o ceni obratite se našem stručnom timu Easykit d.o.o. Dimnjaci koje možete nabaviti kod nas imaju vatrostalnu izolaciju otpornu na upalu čađi. U slučaju da se dimnjak upali, vi ste potpuno bezbedni.

Brza ugradnja montažnog dimnjaka, za bilo koji kotao

Prednost montažnih dimnjaka je u jednostavnoj ugradnji i maloj težini. Uglavnom se sastavljaju od metarskih elemenata koji se brzo i precizno mogu montirati na bilo koji objekat (porodična kuća , vikendica, stambena zgrada ili industrijsko postrojenje), bez obzira da li  vaš kotao koristi drvo, ugalj pelet, gas ili bilo koje drugo gorivo.

Tipovi ugradnje montažnih dimnjaka

Montažni dimnjak je moguće postaviti i unutar objekta. Neki dimnjaci se uklapaju u estetiku enterijera (Inox montažni dimnjaci), uz mogućnost odabira boje kojom dimnjak može da se ofarba.

Kako se vrši ugradnja?

Nakon dogovora o terminu izlaska na teren, naša ekipa dolazi na lice mesta kako bi procenila stanje objekta. Pre montaže, proverava se tip kotla, potkrovlje, krov i lokacija koju ste predvideli za svoj novi dimnjak. Ponudu možemo da izradimo i na osnovu projekta vaše kuće. Na osnovu sakupljenih podataka, pravimo personalizovanu ponudu samo za Vas.

Ugradnja se vrši u  dogovoreno vreme. Naši radnici isporučuju delove dimnjaka i započinju montažu. Ukoliko se dimnjak postavlja izvan objekta određuje se visina priključka kotla i probije se zid na određenoj visini. Nakon toga, postavljaju se čelični držači na zidove. Ako je potrebno, uz konsultacije sa vama, može doći do seče krova. Posle ove faze, započinje se sa dizanjem dimnjaka. Montažni dimnjak se može koristiti odmah nakon ugradnje.

Za postavljanje dimnjaka je potrebno svega jedan dan.

Kada izabrati montažni dimnjak?

Montažni dimnjaci nude veoma pouzdano i kvalitetetno rešenje u mnogim sitacijama. Zahvaljujući montažnom dimnjaku, preventivno se obezbeđujete od moguće nesreće, trovanja i kvarova. Vaš dom je siguran uz montažni dimnjak.

Preporuka za ugradnju montažnih dimnjaka: 

 • Ako nemate ili vam ne odgovara dimnjak ili želite ugradnju novog kotla
 • Ukoliko ne želite ili nije moguće izliti temelj
 • Ukoliko vam je potrebna brza ugradnja, proširiv i lak dimnjak
 • Ako želite sami da ugradite
 • Ako želite da uštedite

Prednosti montažnih dimnjaka:

Nema propuštanja niti vraćanja dima, zato je u svakoj okolini pouzdan i siguran!

 • Može se montirati unutar i izvan objekta
 • Otpornost na vremenske uticaje i neprilike.
 • Može da se koristi za bilo koji tip kotla
 • Dostupni su u različitim dimenzijama
 • Ekonomičnije rešenje u odnosu na zidanje dimnjake
 • Brzo i lako se montira, pa možete i sami

 

Izaberite inovativno i ekonomično rešenje!

Ugradite montažni dimnjak!

 

 Kontaktirajte nas za više informacija.

 

Pin It on Pinterest